Kookschool

Welkom bij Kookschool Old Skool

Kom genieten in een ongedwongen setting.

Zelfs in de deze tijd waarbij we ons focussen op afstand en hygiëne kun je bij Kookschool Old Skool ontspannen leren en genieten.

Wij werken volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. De werkplekken staan 1,5 meter uit elkaar. We werken met handschoenen aan en desgewenst liggen de mondkapjes voor u klaar. Ieder kookt voor zichzelf een geheel 3 gangen menu. Maar..........het blijft heerlijk genieten terwijl er voldoende kennis op gedaan kan worden dus........pak de agenda erbij en prik een datum, om binnenkort culinair te komen genieten. Leer duurzaam koken met verse producten.

U hoeft geen lid te zijn van een kookclub om een gezellig avondje te koken. Op onze individuele inschrijfavonden gaan we "samen koken". Met andere kookfanaten gaan we aan de slag om een heerlijk menu te bereiden en naderhand te nuttigen. U kunt alleen inschrijven of met een vriend of vriendin. Het wordt vanzelf een gezellige club.

______________________________________________

SMALL GROUP COOKING

In 2019 zijn we op aanvraag gestart met het samenstellen van een klein geselecteerd clubje die zich wat meer wilde verdiepen in de technieken. 

We koken met maximaal 6 personen de sterren van de hemel terwijl de samenstelling van het gezelschap erg divers is. Gevorderd en wat minder ervaren maar ontzettend enthousiast. 

Tijdens deze sessies hebben we alle gelegenheid om diepgang te vinden in de gerechten.
Waarom nou zo en als je dit nou anders doet……..

Elke sessie maken we 3 gerechten waarbij er elke keer 1 specifieke techniek/product in de schijnwerpers wordt gezet. Denk bijvoorbeeld aan de BBQ en het garen van vlees of fileren van vis.
Milena schenkt er fantastische wijnen bij waar ze ook veel over weet te vertellen.

Avonden om dus echt genietend te genieten.

Ontvangst van de workshop is om 18:30 uur met een welkomstdrankje. Omstreeks 23:00 uur zullen we afsluiten met koffie/thee en friandises.

De kosten zijn € 100,00 per persoon voor een volledig verzorgde avond.

 

Schrijf je nu in door ons een mail te sturen met je gegevens. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op om alles met je af te stemmen. 

______________________________________________

4-gangen Exclusief koken met je familie, vrienden of met je bedrijf

Wat is nu lekkerder dan producten zoals coquille, langoustine, kabeljauw, zwezerik en bijvoorbeeld ree. Allemaal exclusieve producten die het uiteten altijd zo bijzonder maken. Maar in deze workshop leert u zelf hoe u met deze prachtige producten te werk kan gaan en zelf thuis een heerlijk exclusief menu op tafel kan zetten. We gaan op deze avond met zijn allen aan de slag. Johan zal als eerste de gerechten aan u toelichten en de highlights eruit halen en voor doen. Daarna zal hij u verdelen in kleine groepjes. Na de gedane arbeid gaan we aan tafel om te genieten van de heerlijke gerechten.

Kosten: € 75,00 per persoon incl. aperitief, drankjes tijdens het koken, bijpassende wijnen en als afsluiting koffie of thee na.

  _____________________________________________

Amuse diner

Verras je gasten met een heerlijk uitgebreid diner. Kleine gerechtjes die mooie gebalanceerd op elkaar zijn afgestemd. Tijdens deze les leren we je verschillende kooktechniecken en smaken met elkaar te combineren. We maken 8 kleine gerechtjes en kunnen deze naar wens laten begeleiden met 4 passende wijnen of 4 alcolholvrije cocktails. 

Om 18:30 uur starten we met de uitleg van het menu om vervolgens te gaan koken en de gerechten af te maken. Omdat we al het een en ander hebben voorbereid kunnen we om 20:30 uur aan tafel en starten we met de eerste van de 8 gerechtjes.

Kosten: € 49,50 inclusief 8-gangen amuse diner excl. dranken.

 

 _____________________________________________

Puur Italiaans

Nergens eet je zo Puur als in Italie. De Italianen zijn ongelooflijk trots op hun keuken. In deze les gaat u alles leren over de Italiaanse keuken. We gaan een heerlijk divers 5-gangen menu maken. Heeft u er ook al zin in?

Kosten: € 45,00 per persoon excl. drankjes

Geplande datum(s):

7 oktober 2020 Start 18:30 

____________________________________________

Vegetarisch koken

Bent u het ook zat om elke keer een gevulde paprika voorgeschoteld te krijgen? Een kookworkshop vegetarisch koken is een uitdaging waarbij Johan u graag wil inspireren hoe leuk het is om vegetarische gerechten te maken. Wij laten u in deze kookworkshop zien hoe u een uitgebalanceerd menu samenstelt uit een brede selectie vegetarische ingredienten. De bereiding van de producten is eenvoudig en puur, waardoor u kunt genieten van de meest heerlijke en authentieke smaken. Ook bij niet-vegetariers zal het water in de mond lopen.

Kosten € 39,95 per persoon exclusief drankjes

 

______________________________________________

BBQ-workshop

Bij aankomst staat de OFYR op u te wachten voor een eerste culinaire kennismaking. Na een drankje en een hapje van de OFYR gaan we naar de kookschool om daar alles te leren van de Kamado's

Tijdens deze les start Johan met een uitgebreide uitleg. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste hoeveelheid houtskool en verschillende soorten rookhout, maar ook om de wijze van aansteken en de temperatuursbeheersing. Johan behandeld daarnaast verschillende accesoires en technieken, zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaat hij in op bereidingswijzen van verschillende ingredienten en de daarbij gewenste temperaturen.

Kosten € 45,00 per persoon exclusief drankjes.

Geplande datum(s):

 

 

 Wilt u met uw eigen clubje koken ( min. 10 personen) neem dan contact op om een datum te plannen.

_____________________________________________

Vaste kookclub Back tot Basic

Losse inschrijvingen

Startdatum is nog niet bekend

Wilt u met regelmaat ontspannen koken en zich de fijne kneepjes van het koken eigen maken? Schrijf u dan in voor een vaste kookclub. 

We hebben een heel programma voor u opgebouwd zodat we zeker weten dat we uw kooktechnieken naar een hoger niveau kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan snijtechnieken, koken, stomen, bakken enz. Natuurlijk zal het niet allemaal alleen theorie zijn maar ga je direct aan de slag met een 3 gangen menu. Dan kunt u zich helemaal uitleven.

In totaal zijn het 10 lessen verdeeld over het jaar (in de vakanties zijn er geen lessen)

Kosten: € 39,50 per persoon, per les, excl. drankjes en deze workshop zal gegeven worden op de vrijdagavonden.

 

Goed te weten:

Wanneer er dieet wensen of allergieën bekend zijn dan vernemen wij dit graag van u zodat wij onze recepten hierop kunnen aanpassen. Wij zorgen voor een schort, de recepten, de materialen, de inkopen en de afwas.
Het wordt dus echt een avond Genieten.

De producten worden dagelijks vers ingekocht. Mocht u of een van de deelnemers onverhoopt verhinderd zijn dan is dit tot 48 uur van tevoren kosteloos.

Wij zien er erg naar uit om samen met u aan de slag te gaan.

Annulering:
Het kan natuurlijk voorkomen dat de reservering(-en) om welke reden dan ook, niet door kan gaan. Wij vernemen dit graag tijdig van u zodat we onze lunches/workshops hierop kunnen aanpassen. Omdat onze lunches/workshops op maat worden geschreven en voorbereidt zijn wij genoodzaakt om annuleringskosten door te bereken wanneer de lunches/workshop niet tijdig geannuleerd wordt.
Leest u daarom aandachtig onderstaande voorwaarden door.

Voorwaarden annulering:
Bij annuleringen die 48 uur of eerder worden doorgegeven zal het gehele bedrag worden teruggestort. Annuleringen die tussen 24 uur en 48 uur worden doorgegeven zal 50% van het betaalde bedrag worden teruggestort. Bij annuleringen die tussen het moment van starten van de lunch/workshop en de 24 uur ervoor zullen de kosten voor de lunch/workshop niet terug worden gestort. Annuleringen worden alleen per mail aangenomen.