Kookschool

Wij heten u van harte welkom in onze kookschool.

In september 2017 is de kookschool verhuisd naar Restaurant Old Skool te Druten. De opzet van de kookschool is ruimer en flexibel waardoor we aan de slag kunnen van 10 tot 25 personen.

Het concept is eenvoudig, heerlijk genieten terwijl er voldoende kennis op gedaan kan worden dus........


pak de agenda erbij en prik een datum, om binnenkort culinair te komen genieten. Leer duurzaam koken met verse producten.

U hoeft geen lid te zijn van een kookclub om een gezellig avondje te koken. Op onze individuele inschrijfavonden gaan we "samen koken". Met andere kookfanaten gaan we aan de slag om een heerlijk menu te bereiden en naderhand te nuttigen. U kunt alleen inschrijven of met een vriend of vriendin. Het wordt vanzelf een gezellige club.

______________________________________________

4-gangen exclusief koken met je familie, vrienden of met je bedrijf

Wat is nu lekkerder dan producten zoals coquille, langoustine, kabeljauw, zwezerik en bijvoorbeeld ree. Allemaal exclusieve producten die het uiteten altijd zo bijzonder maken. Maar in deze workshop leert u zelf hoe u met deze prachtige producten te werk kan gaan en zelf thuis een heerlijk exclusief menu op tafel kan zetten. We gaan op deze avond met zijn allen aan de slag. Johan zal als eerste de gerechten aan u toelichten en de highlights eruit halen en voor doen. Daarna zal hij u verdelen in kleine groepjes. Na de gedane arbeid gaan we aan tafel om te genieten van de heerlijke gerechten.

Kosten: € 75,00 per persoon incl. aperitief, drankjes tijdens het koken, bijpassende wijnen en als afsluiting koffie of thee na.

10 januari 2020 Start 18:30 uur

 

______________________________________________

Amuse diner

Verras je gasten met een heerlijk uitgebreid diner. Kleine gerechtjes die mooie gebalanceerd op elkaar zijn afgestemd. Tijdens deze les leren we je verschillende kooktechniecken en smaken met elkaar te combineren. We maken 8 kleine gerechtjes en begeleiden deze met 4 passende wijnen of 4 alcolholvrije cocktails. 

Om 18:30 uur starten we met de uitleg van het menu om vervolgens te gaan koken en de gerechten af te maken. Omdat we al het een en ander hebben voorbereid kunnen we om 20:30 uur aan tafel en starten we met de eerste van de 8 gerechtjes.

Kosten: € 69,50 inclusief 8-gangen amuse diner, 4 bijpassende wijnen of alcoholvrije cocktails.

24 januari 2020 Start 18:30 uur 

 

______________________________________________

Puur Italiaans

Nergens eet je zo Puur als in Italie. De Italianen zijn ongelooflijk trots op hun keuken. In deze les gaat u alles leren over de Italiaanse keuken. We gaan een heerlijk divers 5-gangen menu maken. Heeft u er ook al zin in?

Kosten: € 45,00 per persoon excl. drankjes

Geplande datum(s):

14 januari 2020 Start 18:30 uur (VOL)

31 januari 2020 Start 18:30 uur (VOL)

21 februari 2020 Start 18:30 uur

28 februari 2020 Start 18:30 uur

20 maart 2020 Start 18:30 uur

______________________________________________

Vegetarisch koken

Bent u het ook zat om elke keer een gevulde paprika voorgeschoteld te krijgen? Een kookworkshop vegetarisch koken is een uitdaging waarbij Johan u graag wil inspireren hoe leuk het is om vegetarische gerechten te maken. Wij laten u in deze kookworkshop zien hoe u een uitgebalanceerd menu samenstelt uit een brede selectie vegetarische ingredienten. De bereiding van de producten is eenvoudig en puur, waardoor u kunt genieten van de meest heerlijke en authentieke smaken. Ook bij niet-vegetariers zal het water in de mond lopen.

Kosten € 39,95 per persoon exclusief drankjes

17 januari 2020 Start 18:30 uur ( VOL )

7 februari 2020 Start 18:30 uur

6 maart 2020 Start 18:30 uur 

______________________________________________

BBQ-workshop

Bij aankomst staat de OFYR op u te wachten voor een eerste culinaire kennismaking. Na een drankje en een hapje van de OFYR gaan we naar de kookschool om daar alles te leren van de Kamado's

Tijdens deze les start Johan met een uitgebreide uitleg. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste hoeveelheid houtskool en verschillende soorten rookhout, maar ook om de wijze van aansteken en de temperatuursbeheersing. Johan behandeld daarnaast verschillende accesoires en technieken, zoals roken, indirect bereiden en grillen. Vanzelfsprekend gaat hij in op bereidingswijzen van verschillende ingredienten en de daarbij gewenste temperaturen.

Kosten € 45,00 per persoon exclusief drankjes.

Geplande datum(s):

17 april 2020 start 18:30 uur

24 april 2020 Start 18:30 uur 

 Wilt u met uw eigen clubje koken ( min. 10 personen) neem dan contact op om een datum te plannen.

______________________________________________

Koken op Maandag

Privé koken-dineren

Koken in kleine groepjes (max. 6 personen) in de echte keuken. Leer koken als een pro. Maak de borden op zoals de beste restaurants dresseren, kennis vergaren van bijzondere technieken en sluit iedere diner voortaan af met een dessert waarbij je je vingers zult aflikken.

 

De cursus bestaat uit 4 workshops.

Dag 1: het maken van sauzen/soepen

Dag 2: garen van vis en vlees

Dag 3: desserts

Dag 4: dresseren van borden

 

Ontvangst van de workshop is om 18:30 uur met een welkomstdrankje en een amuse. Vervolgens start de demo waarbij alle vragen beantwoord zullen worden. Na de demo gaan we aan tafel samen met de chef en de gastvrouw van de avond. Tijdens het 3 gangen-menu zal er verder vertelt worden over de gerechten en de keuze van de wijnen van het wijnarrangement.

Omstreeks 23:00 uur zullen we afsluiten met koffie/thee en friandises.

De kosten zijn €400,00 p.p. voor alle 4 de volledig verzorgde avonden.

 

Schrijf je nu in door ons een mail te sturen met je gegevens. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op om alles met je af te stemmen.

 

_____________________________________________

Vaste kookclub Back tot Basic

Losse inschrijvingen

Start: 10 maart 2020

( VOL )

Heeft u een eigen vriend(inn)en- of kookclub of wilt u samen met anderen creatief aan de slag te gaan? Wilt u met regelmaat ontspannen koken en zich de fijne kneepjes van het koken eigen maken? Schrijf u dan in voor een vaste kookclub. Eén keer in de maand komt u samen en kookt u een driegangenmenu, elke keer met een ander thema.

We starten met de lessen Back tot Basic. Hier komen de basis zaken aan bod zoals snijtechnieken, koken, stomen, bakken enz. Natuurlijk zal het niet allemaal alleen theorie zijn maar ga je direct aan de slag met een 3 gangen menu. Dan kunt u zich helemaal uitleven.

U kunt zich alleen inschrijven of met anderen zodat we vanzelf een clubje kunnen vormen.

Kosten: € 39,50 per persoon, per les, excl. drankjes 

 

 

 

Goed te weten:

Wanneer er dieet wensen of allergieën bekend zijn dan vernemen wij dit graag van u zodat wij onze recepten hierop kunnen aanpassen. Wij zorgen voor een schort, de recepten, de materialen, de inkopen en de afwas.
Het wordt dus echt een avond Genieten.

De producten worden dagelijks vers ingekocht. Mocht u of een van de deelnemers onverhoopt verhinderd zijn dan is dit tot 48 uur van tevoren kosteloos.

Wij zien er erg naar uit om samen met u aan de slag te gaan.

Annulering:
Het kan natuurlijk voorkomen dat de reservering(-en) om welke reden dan ook, niet door kan gaan. Wij vernemen dit graag tijdig van u zodat we onze lunches/workshops hierop kunnen aanpassen. Omdat onze lunches/workshops op maat worden geschreven en voorbereidt zijn wij genoodzaakt om annuleringskosten door te bereken wanneer de lunches/workshop niet tijdig geannuleerd wordt.
Leest u daarom aandachtig onderstaande voorwaarden door.

Voorwaarden annulering:
Bij annuleringen die 48 uur of eerder worden doorgegeven zal het gehele bedrag worden teruggestort. Annuleringen die tussen 24 uur en 48 uur worden doorgegeven zal 50% van het betaalde bedrag worden teruggestort. Bij annuleringen die tussen het moment van starten van de lunch/workshop en de 24 uur ervoor zullen de kosten voor de lunch/workshop niet terug worden gestort. Annuleringen worden alleen per mail aangenomen.